Превръщат една партия- в една държава  Една партия, една държава.

...
Превръщат една партия- в една държава  Една партия, една държава.
Коментари Харесай

Нинова: С промени в Изборния кодекс ГЕРБ узаконяват диктатурата

Превръщат една партия- в една страна   " Една партия, една страна. Това се готви да направи  ГЕРБ  с промени в  Изборния кодекс. Тихомълком, сред първо и второ четене, народен представител от ръководещите е внесъл текст за промени. Те демонстрират терзанието им от евентуалната  загуба на изборите. " Това съобщи на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя срещна медиите с предложенията на ръководещите. " Досега решенията на изборните комисии се взимаха с болшинство от две трети. Това допуска присъединяване на представителите на всички партии. С новите оферти, ГЕРБ вкарват падащия кворум - елементарното болшинство.

В някои от комисиите те го имат независимо, а в други ще им би трябвало глас или два поддръжка от техен сътрудник. По този метод отстраняват другите партии при взимане на решенията в комисиите ", изясни Нинова готвените промени на Изборния кодекс от страна на ръководещите. " На второ място, до момента, в случай че първоинстанционният съд анулира решение, се насрочваха нови избори- там, където има открита фалшификации. Провеждаха се нови избори, на нова дата. ГЕРБ оферират това да отпадне и същата комисия да вземе ново решение, на база на същите подправени протоколи ", добави още Корнелия Нинова. Лидерът на социалистите изясни пред медиите и третата смяна, която плануват от ГЕРБ: " Отменят правото да обжалваш едно решение с касационна тъжба пред Върховния административен съд. Това е главно конституционно и човешко право- да си търсиш  правата си по правосъден ред на три инстанции. Вече няма да има такова право,  в случай че го одобряват. "  

Искаме нова ЦИК Корнелия Нинова се обърна към всички българи, без значение от партийните им пристрастия,  да се обединят и да отстоят главното право- човек да гласоподава свободно и да не се подменя свободната му воля. " Да дадем отпор на тази пълзяща тирания, която върви с големи крачки напред ", прикани Нинова. " Сезираме Венецианската комисия за тези промени, които са внесли от ГЕРБ. Настояваме да ги изтеглят от Народното събрание. Ще се борим на второ четене за машинно гласоподаване. Срам е за модерна и съвременна България да се анулират текстове, които е приел Народното събрание за машинното гласоподаване. Докрай ще настояваме то да бъде въведено. Утре внасяме и план за решение за разкриване на процедура за промяна на ЦИК и избор на нова комисия. Промените в ИК би трябвало да вървят с решение за смяна на ЦИК. Основание за това ни дава законът, тъй като на 20 февруари изтича срокът, в който би трябвало да стартира процедурата за нова ЦИК ", сподели Корнелия Нинова. Крум Зарков: Нашата цел е транспарантен и почтен избирателен развой. ГЕРБ вървят в противоположната посока   " Нашата цел е да регламентираме допустимо най-прозрачен и почтен избирателен развой. За страдание, предложенията на нашите съперници вървят тъкмо в противоположната посока ". Това гр.София, ул. “Позитано ” 20 тел/факс 8107234 e-mail: [email protected] съобщи зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " и член на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия Крум Зарков.

Той изясни, че левицата разпознава два съществени казуса в Изборния развой. " Единият е обвързван с изборните описи. Той стои забранен от години и никой нищо  не прави за решаването му ", изясни той и добави, че Българска социалистическа партия предлага най-сетне да бъде основан съществуващият в закона обществен указател на гласоподавателите.  " Вторият проблем е обвързван с така наречен " втори автентичен протокол ". Предлагаме да има единствено един протокол, който да служи за оригинал, с цел да се предотвратят измамите с втория ", заключи Крум Зарков
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР